Voorzieningen

Een dorpse stad met een historisch karakter, dat is Monnickendam ten voeten uit. Fantastisch om doorheen te struinen of naartoe te varen, maar natuurlijk ook om te wonen. Want naast de pracht van het historische centrum geniet je in Gouwhaven ook van de nodige voorzieningen. Zo doe je straks om de hoek je boodschappen in de gloednieuwe supermarkt of een drankje op het terras. Van horeca tot winkels en natuur tot maatschappelijke voorzieningen (zoals een kinderdagverblijf en zorgwoningen), hier is alles binnen handbereik. En met Amsterdam op slechts 20 autominuten kom je in Gouwhaven natuurlijk nooit iets tekort.

image alt

Horeca

Datenight, borrelen met vrienden of erop uit met de kids? Monnickendam kent talloze leuke restaurants, cafés en terrasjes waar het elke dag bruist. Zo ga je voor lunch, brunch of diner naar JOON in de haven, waar de Frans-georiënteerde menukaart elk seizoen weer verrast. Of loop een blokje om naar de Koperen Vis, gelegen in de oude synagoge. Met een ruim terras aan het water en een uitgebreide kaart met o.a. lekkere wijnen en shared proeverij-plateaus zit je hier altijd goed! Ben je juist fan van speciaalbier? Dan is bierlab Bierderij Waterland met proeflokaal Waterland Brewery de place to be.

image alt

Winkelen

In het pittoreske Monnickendam wemelt het - hoe kan het ook anders - van de ambachtelijke winkels en charmante boutiques. Zo shop je hier lekker lokaal en scoor je telkens weer unieke vondsten en net wat andere cadeautjes dan anders. Van boeken tot elpees en vintage sieraden tot kinderkleding. En naast de dagelijkse boodschappen bij de nieuwe wijksuper, loop je voor verse vis, een lekker stuk kaas of vlees, prijswinnend brood en een bijzondere bos bloemen zo de Brouwersbrug over naar de binnenstad.

image alt

Water, natuur en sport

Monnickendam staat bekend om haar pittoreske binnenstad, maar óók om de prachtige ligging aan het water. Struin langs de levendige kade van Gouwhaven of trotseer de golven van de Gouwzee per boot. Het nabijgelegen recreatiegebied Hemmeland, biedt verder voor ieder wat wils. Watersporters/recreanten halen hier hun hart op en gaan vanaf het strand direct het water op om te kanoën, zeilen, kiten of windsurfen. Gewoon een paar baantjes trekken of lunchen bij stadsstrand Strandvier kan natuurlijk ook. Liever lopend of met de fiets het gebied verkennen? Het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelpaden voert je langs diverse speel- en ligweiden en staat garant voor fraaie doorkijkjes en mooie uitzichten. En voor de grootste wandelliefhebbers is het weidevogelgebied bij de Uitdammer Die en Holysloter Die de uitgelezen plek voor de mooiste tochten door het prachtige Waterland.

Met de auto, fiets of ov? Bereikbaarheid
Heb je vragen? Contact?