Bereikbaarheid

Monnickendam ligt aan de Gouwzee en het Markermeer, op zo’n 20 minuten rijden van Amsterdam. Mede door de ligging aan de Gouwzee is Gouwhaven een aantrekkelijke plek voor watersporters en recreanten. Rustzoekers halen hun hart op in het Hemmeland. Ben je op zoek naar vertier, dan wandel je zo vanuit de jachthaven Hemmeland via Gouwhaven de Brouwersbrug over naar de oude binnenstad. En of je nu met de auto, fiets of bus reist, je bent in een mum van tijd in omliggende steden, dorpen of het weidse achterland.

image alt

Auto

Gouwhaven is goed bereikbaar met de auto. Je rijdt via de N247 van en naar Monnickendam, waarna je de afslag neemt bij de Grote Kerk/Bernhardlaan. De Bernhardlaan gaat over in de Waterlandse Zeedijk (N518) die langs de Gouwzee en het Markermeer/Ijmeer richting Marken en Amsterdam-Noord loopt. Hier begint de ontsluiting van de nieuwe wijk. Eenmaal thuis parkeer je de auto gemakkelijk in de parkeergarage onder de bebouwing. Bezoekers van de binnenstad of de supermarkt en horeca in het gebied kunnen hun auto kwijt in de openbare garage. Zo blijft de buurt mooi autoluw.

image alt

Fiets

Snel met de (elektrische) fiets van A naar B of juist op je gemak een mooie route volgen door het achterland van Monnickendam? Vanuit Gouwhaven kan het allebei. Zo fiets je langs de dijk naar Marken of via Uitdam en Durgerdam, vol karakteristieke en kleurrijke huizen, in één keer door naar Amsterdam-Noord. Maar ook pittoreske dorpjes als Broek in Waterland, Zunderdorp, Ransdorp, Zuiderwoude en Overleek zijn het zeker waard om naartoe te fietsen.

image alt

Openbaar vervoer

Op 10 minuten loopafstand en nog geen 5 minuten fietsen bevinden zich de bushaltes van en naar Amsterdam (N247). De bus brengt in je 15 minuten naar station Noord van de Noord-zuidlijn, dus binnen 20 minuten sta je al op Amsterdam Centraal.

Alles komt samen in Gouwhaven Visie
Ontdek Monnickendam Voorzieningen